A LYRA FLORAE KFT. LEGÚJABB BÜSZKESÉGE A PÁLMAHÁZ KERTÉSZET ÉS HERBÁRIUM

A Gödöllői Királyi Kastély kastélyparkjában található Pálmaház Kertészet és Herbárium 2015. augusztus 29-én nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A műemléki épületben a XIX. század második felében – még Sissi királynénk idejében- kertészeti tevékenység folyt, aminek a második világháború vetett véget. A nyolcvanas évekre teljesen elhagyatottá és romossá vált az épület, felújítása a következő évtizedben kezdődött, majd 2015 augusztusára egy új, felfrissült, ugyanakkor a fényűző királyi időket idéző külső és belső képpel bíró kertészeti áruda került kialakításra és átadásra. A Lyra Florae Kft. által elvégzett felújítást követően. az üzemeltetési feladatokat is ellátja a Gödöllői székhellyel rendelkező kertépítő cég.

A faiskolában a virágzó évelőktől a díszfákig mindent megtalálhatnak a kertbarátok. Különlegessége a kertnek a hat, különböző stílusban kialakított mintakert, mely a kertkultúra népszerűsítésére hivatott. A Pálmaház bal szárnyában egy üvegház várja a szobanövények szerelmeseit. A jobb szárnyban pedig egy barokk stílusban berendezett Herbárium kapott helyet, ahol a kézműves teák, lekvárok, szörpök, fűszerek és kozmetikumok széles tárháza várja az érdeklődőket.

A tél eljövetelével adventi díszekbe öltözik a Herbárium. Minden év November első hetétől veszi kezdetét az ízlésesen kialakított, hagyományos gödöllői karácsonyi vásár, a Pálmaház Karácsony. A legkülönbözőbb stílusban feldíszített fenyőfák uralják a karácsonyi hangulatnak megfelelően berendezett tágas helyiségét. Saját otthonunk adventi dekorációjának megvalósításához számtalan ötletmorzsa van elhintve az ízlésesen felöltöztetett fenyőfák szoknyája alatt. A Herbárium kézműves termékeiből igényesen megkomponált ajándékcsomagok készülnek az adventi időszak alatt.

A gyönyörű, királyi környezet mellett a rendszeres programok miatt is érdemes ellátogatni a Pálmaházba, a karácsonyi vásár idején is. November utolsó hétvégéjén a Pálmaházba betérők adventi koszorút készíthetnek a rendelkezésre álló dekorációs kellékekből, így a saját elképzelésünk szerint megvalósított koszorúval díszíthetik otthonukat. A programokról folyamatosan tájékozódhatnak a www.facebook.com/palmahazkerteszet/ és a  www.facebook.com/palmahazherbarium/ facebook oldalakon.

A Pálmaház ismét régi fényében tündököl, és megfelel a Királyi Kastély által felállított magas színvonalnak.