Kerttervezés

Kerttervezés

Egy kertben, parkban a növényzet folyamatosan fejlődik és változik, szemben az épített elemekkel. A kettő egyensúlyának létrehozásában és fenntartásában szeretnénk segítséget nyújtani kertépítészeti tervek készítésével

Igényfelmérés

Kíváncsiak vagyunk az Ön elképzeléseire, vágyaira. Milyen funkciókat szeretne a kertjébe? Milyen gyakran használja a kertet pihenésre, szabadidő eltöltésére?

Állapotfelmérés

Egy előre egyeztetett időpontban a kert jelenlegi állapotának felmérése, helyszínrajz készítése. Ez a kertterv és a kertépítés alapja. A tervezést geodéziai felmérés és talajvizsgálat előzi meg.

Kerttervezés

A kerttervezés során előzetes kerttervet dolgozunk ki, különböző funkciók elhelyezése, fő útvonalak meghatározása. A tervezés során kialakul a kert stílusa, mely az Ön igényei szerint alakítható. Elkészítjük a kertépítészeti koncepcióterveket, engedélyezési terveket, illetve kiviteli terveket az adott feladatnak megfelelően, illetve a megrendelő igényei szerint.

Térkialakítás, kompozíciók

Utak vonalvezetése, burkolatok anyaghasználatának meghatározása, berendezési tárgyak kiválasztása (padok, pergola, világítótestek, kút, stb.)

Növények kiválasztása, elhelyezése

A már meglévő növényzet és a klimatikus adottságokat figyelembe véve kiválasztjuk a további ültetésre szánt növényt. A növényválasztásnál arra törekszünk, hogy megteremtsük a növények szín- és formaharmóniáját, figyelve arra, hogy a kertnek, parknak használati funkciója is folyamatosan biztosítva legyen.

A területrendezési, zöldfelületi, és öntözőrendszer-terveket gyakran építészeti tervekhez kapcsolódva, digitális technikával készítjük el. Pályázati terveinket, melyek megrendelői általában önkormányzatok, a feladat összetettségének függvényében más szakterületek tervezőivel együttműködve készítjük el. 

Referencia képek